Google Mobil Uyumluluk

Google Mobil Uyumluluk
Google, Panda ve Penguen algoritması ile arama sonuçlarını çok büyük oranla değiştirmişti. Bu algoritma ile %12, Penguen algoritması ile arama sonuçlarında  %4 gibi bir orunda değişim olmuştu. Daha önceleri sürekli bahsedilen bir konu ile Mobil Uyumluluk algoritması yaklaşık olarak bir siteyi %40 oranla etkileyeceği söylenmekteydi.

Mobil Uyumluluk Nedir?
Mobil uyumluluk web sitelerin telefon, tablet gibi internette dolaşan kişilerin rahat bir şekilde dolaşabilmelerini sağlamak için yapılmıştır. Günümüzde ise Google aramalarının %50 gibi bir kısmı cep telefonları, ve tabletler ile internete erişim sağlamakta. Mobil uyumluluğu olmayan siteler bilgisayar ortamına uyumlu olduğu için mobil kullanıcılara büyük sıkıntılar çıkartmakta dolayısıyla bu kullanıcının hoşuna gitmemekteydi.

Sitede kalma süresi bu nedenle düşmüş hem site sahipleri hemde internette sörf yapan kişiler bu nedenle zarara uğradı.  Google'nin mobil uyumluluk konusunu uzun süredir bahsettiğini hepimiz biliyoruz. Ve hatta geçen aylarda yanılmıyorsam Web sitelerin başına mobil uyumlu işareti getirmişti. Mobil uyumluluğun etkisi 21 Nisandan itibaren etkisini göstermeye başladı artık Google Mobil uyumlu olmayan siteleri geriye bırakıp mobil uyumluluğu olan siteleri ise ön plana çıkartacak. Bu uygulama ile site sahipleri web sitelerini Mobil uyumlu hale getirmeye zorlayacaktır. Mobil uyumluluk arama motorlarında bahsettiğimiz gibi %40 oranında bir etkiye sahip olması bekleniyor. Bu rakam oldukça kritik ve ciddiye alınması gereken bir konu.  Eğer halen siteniz Mobil uyumlu değil ise daha da gecikmeden Mobil uyumlu hale getirmenizi tavsiye ediyoruz.

Aramalar

google mobil uyumluluk, mobil seo, mobil uyumluluk

Paylaşmak Güzeldir :)

Bunlarda İlginizi Çekebilir :)

Google Mobil Uyumluluk yazısı için 2 yorum:

  1. Biraz İyi Biraz Kötü Kullanıcılar İçin İyi Webmasterlar İçin Birazcık Kötü :) Zor Olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek kötü olacağını sanmıyorum. Mobil uyumlu olması için siteleri eklentiler kurabilirsiniz. Wordpress kullanıyorsanız bununla ilgili güzel eklentiler mevcut blogger kullanıyorsanız sıkıntı yapmanıza bile gerek yok. Blogger kendi mobil uyumluluğu mevcut zaten bence güzel oldu bu bundan sonra mobil uyumsuz siteler yüzünden telefonlarda veya tabletlerde sıkıntı çekmeyeceğiz. :D

      Sil